Начин на приготвяне
За този вкусен пай измийте, почистете, 200 г от ягодите и поръсете с 2 с.л. захар.
Отделете белтъците от жълтъците. Смесете изварата с яйчените жълтъци, 125 г захар, грис, сол и ванилова захар.
Разбийте белтъците до твърди връхчета. Добавете ги на 2 пъти към гриса, като разбърквате внимателно с шпатулата.
Поставете ягоди на дъното на намаслена тавичка за печене и изсипете сместа със гриса.
Най-отгоре подредете по няколко ягоди (останалите 200 г поднесете, като подредите върху приготвения ягодов сладкиш).
Печете в предварително загрята фурна 175-150°C /газ за 30 минути/.
Извадете от фурната и поръсете с пудра захар сладкиша с грис. Подредете и поднесете с другите ягоди.
Да вие сладко с този бърз ягодов пай с грис!
Съвет: Консумирай грис като източник на селен. Чрез консумация на грис увеличаваме приема на В-комплекс витамини, особено фолиева киселина и тиамин. B-комплекс витамините поддържат метаболизма.
Добавянето на достатъчно селен в храненето и диетата, допринася за засилване на имунната система и предотвратява инфекции.
Грисът ни държи сити за по-дълго и ни предпазва от преяждане. С други думи, ще бъдете в състояние да отслабнете за по-кратко и ще поддържате телесното си тегло в нормални граници.