Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Бърз ягодов пай с грис

Бърз ягодов пай с грис

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Бърз ягодов пай с грис4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Какво са 40 минути за най-вкусния ягодов пай с грис, който някога сте опитвали"

Необходими Продукти

  • ягоди - 500 г
  • захар - 2 с.л.
  • захар - 125 г
  • яйца - 3 (размер M)
  • извара - 750 г крем или кисело мляко
  • грис - 100 г от твърда пшеница
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 п
  • пудра захар - за поръсване
  • краве масло - за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен пай измийте, почистете, 200 г от ягодите и поръсете с 2 с.л. захар.

Отделете белтъците от жълтъците. Смесете изварата с яйчените жълтъци, 125 г захар, грис, сол и ванилова захар.

Разбийте белтъците до твърди връхчета. Добавете ги на 2 пъти към гриса, като разбърквате внимателно с шпатулата.

Поставете ягоди на дъното на намаслена тавичка за печене и изсипете сместа със гриса.

Най-отгоре подредете по няколко ягоди (останалите 200 г поднесете, като подредите върху приготвения ягодов сладкиш).

Печете в предварително загрята фурна 175-150°C /газ за 30 минути/.

Извадете от фурната и поръсете с пудра захар сладкиша с грис. Подредете и поднесете с другите ягоди.

Да вие сладко с този бърз ягодов пай с грис!

Съвет: Консумирай грис като източник на селен. Чрез консумация на грис увеличаваме приема на В-комплекс витамини, особено фолиева киселина и тиамин. B-комплекс витамините поддържат метаболизма.

Добавянето на достатъчно селен в храненето и диетата, допринася за засилване на имунната система и предотвратява инфекции.

Грисът ни държи сити за по-дълго и ни предпазва от преяждане. С други думи, ще бъдете в състояние да отслабнете за по-кратко и ще поддържате телесното си тегло в нормални граници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: