Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Бутерпай със спанак, броколи и пилешко

Бутерпай със спанак, броколи и пилешко

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3222k8038312
Бутерпай със спанак, броколи и пилешко4 / 4
24/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"С бутертестото от хладилника освен страхотен десерт, можете да приготвите за вечеря и този солен спаначен пай с пилешко и броколи"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 250 г
  • спанак - 200 г
  • пилешко месо - 1 бр. бутче
  • броколи - 150 г може и замразени
  • сирене - 150 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • гъби - 100 г
  • пушен кашкавал - 100 г
  • майонеза - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло - или мазнина за мазане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото бутче. Обезкостете и нарежете на дълги ивици.

Спанакът се почиства и измива, сварява се заедно с броколите във вряща подсолена вода за буквално пет минути, оставете го да се отцеди и разглобете на малки съцветия.

Изчистете и нарежете гъбите и лука на парченца.

Запържете гъбите с лука. Настържете сиренето.

Разстелете кръгла форма с масло, ще е по-добре да я покриете с пергаментова хартия, разтегнете тестото върху него с ръце, така че краищата на бутерпая да висят.

Месото, гъбите и спанака смесете с броколи, сол и черен пипер на вкус, добавете малко майонеза. Разбъркайте леко и сложете сместа за соления пай равномерно върху тестото.

Поръсете с настърган кашкавал отгоре и около ръба, доколкото е достатъчно, за да стегне с тесто.

Поставете бутерпай със спанак, броколи и пилешко във загрята фурна на около 200 градуса за около 30 минути - докато тестото е готово и запечено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: