Начин на приготвяне
Във вряща подсолена вода пуснете ориза и сварете до готовност.
Прецедете в гевгир и прехвърлете в купа.
Към ориза добавете ситно нарязана печена пиперка, ситно нарязана малка глава лук, щипка магданоз, щипка черен пипер.
Объркайте сместа за оризовите кюфтета много добре.
Нарежете кренвирша на малки парчета. Вземете от оризовата смес, сложете в средата парче кренвирш и направете на кюфтенце.
Всяко зеленчуково кюфте потопете в разбито яйце и оваляйте в брашно.
Изпържете кюфтенцата с загрято олио и отцедете от излишната мазнина на салфетка.
Поднесете оризовите кюфтенца с кренвирш с млечно-чеснов сос или салатка по ваш вкус.
Да ви е сладко!