Вкусна содена питка

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
168
57
533
1
26/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 805
  • Преглеждания за месеца1804
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбока купа.

Содата угасете в киселото мляко и прибавете към брашното. Добавете солта, захарта, олиото и белтъка от яйцето.

Омесете меко тесто за содена питка. Ако е лепкаво, подсушете с брашно.

В намазнена с мазнина тава разстелете равномерно приготвеното содено тесто. Намажете с разбития жълтък от яйцето и надупчете леко с вилица.

Печете в загрята фурна за около 25 -30 минути до пълна готовност.

Коричката на изпечената питка намажете с краве масло и леко напръскайте с вода, за да омекне.

Завейте с кърпа и оставете да почине за около 10 минути.

Сервирайте вкусната содена питка топла със сирене, масълце, шарена сол, мед, конфитюр или др. по Ваш вкус.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар