Вкусна содена питка

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
187
2k
695
812
1
26/03/2020
"Искате вкусна содена питка - имате вкусна содена питка "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 912
  • Преглеждания за месеца266
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Содена Питка

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбока купа.

Содата угасете в киселото мляко и прибавете към брашното. Добавете солта, захарта, олиото и белтъка от яйцето.

Омесете меко тесто за содена питка. Ако е лепкаво, подсушете с брашно.

В намазнена с мазнина тава разстелете равномерно приготвеното содено тесто. Намажете с разбития жълтък от яйцето и надупчете леко с вилица.

Печете в загрята фурна за около 25 -30 минути до пълна готовност.

Коричката на изпечената питка намажете с краве масло и леко напръскайте с вода, за да омекне.

Завейте с кърпа и оставете да почине за около 10 минути.

Сервирайте вкусната содена питка топла със сирене, масълце, шарена сол, мед, конфитюр или др. по Ваш вкус.

Добър апетит!

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар