Дробчета на тиган със зелен лук и зеленчуци

МартинМартин
Новак
29
13
53
26/03/2020
"Ароматни и апетитни дробчета на тиган със зеленчуци "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо185
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • дробчета - 550 г
  • зелен лук - 5 стръка
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1/2 буркан консерва белени на кубчета
  • моркови - 1 бр. голям
  • сол - на вкус
  • захар - щипка
  • черен пипер - щипка
  • чубрица - щипка
  • червен пипер - щипка
  • чили на прах - по желание био
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме дробчетата.

Овалваме всяко парче в брашно и в сгорещено олио ги пържим до полуготовност.

След като ги извадим, ги посоляваме на вкус със сол и черен пипер.

В тиган си загряваме малко мазнина и добавяме нарязаните на дребно стръкчета зелен лук, както и настъргания на ренде морков.

Задушаваме 5 мин и добавяме нарязаната на дребно чушка, дробчетата и доматите консерва половин буркан.

Овкусяваме с подправките, като щипката захар неутрализира киселината на доматките, ако желаете, може и да не слагате.

Разбъркваме добре и готвим на умерен огън 10-на минутки.

Когато всички зеленчуци омекнат и дробчетата с лук са готови, махаме от котлона и слагаме капак, за да се овкусят и задушат всички продукти хубаво за 5-6 минути.

Сервираме топли дробчетата на тиган със зелен лук и зеленчуци и по желание може да поръсим магданоз, нарязан на ситно.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар