Морковен кекс с пълнозърнесто брашно

26/03/2020
"Този морковен кекс се хапва за минути и има защо "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо571
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата182
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата със захарта. Добавете млякото и маслото. Разбивайте, докато маслото стане на ситни парцалчета.

2. Настържете или смелете на ситно морковите с ягодите. Прибавете ги към течната смес и разбъркайте.

3. Сипете брашното на части с бакпулвера и солта. Когато получите хомогенна смес за кекс добавете сушените плодове и отново разбъркайте.

4. Намазнете форма - пръстен за кекс или флан, и леко набрашнете, като изтръскате излишното количество брашно (за силиконови форми това не е необходимо)

5. Сипете тестото за морковения кекс и леко заравнете.

Изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути или до суха клечка.

6. Готовият морковен кекс с пълнозърнесто брашно отделете внимателно от формичката, като първо изчакате 3-4 минутки и после оставете да изстине върху решетка, преди да нарежете.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Благодаря ви мили момичета! Поласкана съм! Вие също сте прекрасни и съм щастлива, че заедно си обменяме опит и идеи:)
Поздрав и много прегръдки от мен!
2
0
Йозлям Кадирова
Обожавам вашите рецепти - наслада не само за небцето, но и за окото.
2
0
Иивинка
Иивинка
27.03.2020 13:35
Дани е страхотен кулинар! Адмираций за всичко, което приготвя.
2
0