Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета във фритюрник

Картофени кюфтета във фритюрник

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Картофени кюфтета във фритюрник
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
22
"Как се приготвят картофени кюфтета във фритюрник - вижте сами"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 к
  • лук - 1 глава
  • сирене - 120 г
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • сол - 2 ч.л. или на вкус
  • яйца - 2 бр. /1 бр. за овалване/
  • брашно - 100 г, за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода.

След това бързо се обелват и се мачкат на пюре, като по време на мачкане се добавя прясното мляко, настърганата глава лук, настърганото сирене (ползвам най-дребната страна на рендето) и се чукват яйцата, след което се омесват много добре с ръце.

От сместа се оформят овални картофени кюфтета, малко по-малки от големината на топка за тенис, които се сблъскват, за да се оформят зеленчуковите кюфтенца.

Фритюрникът се загрява на 170 градуса, а през това време кюфтетата се овалват в брашно и 1 разбито яйце (като добре изцедете излишното яйце).

Пуснете ги в загрятата вече мазнина във фритюрника и изпържете около 2-3 минутки.

Поднесете картофените кюфтета във фритюрник с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: