Картофени кюфтета във фритюрник

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
161
567
1k
209
1
28/03/2020
"Как се приготвят картофени кюфтета във фритюрник - вижте сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции22
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо191
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода.

След това бързо се обелват и се мачкат на пюре, като по време на мачкане се добавя прясното мляко, настърганата глава лук, настърганото сирене (ползвам най-дребната страна на рендето) и се чукват яйцата, след което се омесват много добре с ръце.

От сместа се оформят овални картофени кюфтета, малко по-малки от големината на топка за тенис, които се сблъскват, за да се оформят зеленчуковите кюфтенца.

Фритюрникът се загрява на 170 градуса, а през това време кюфтетата се овалват в брашно и 1 разбито яйце (като добре изцедете излишното яйце).

Пуснете ги в загрятата вече мазнина във фритюрника и изпържете около 2-3 минутки.

Поднесете картофените кюфтета във фритюрник с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар