Начин на приготвяне
Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода.
След това бързо се обелват и се мачкат на пюре, като по време на мачкане се добавя прясното мляко, настърганата глава лук, настърганото сирене (ползвам най-дребната страна на рендето) и се чукват яйцата, след което се омесват много добре с ръце.
От сместа се оформят овални картофени кюфтета, малко по-малки от големината на топка за тенис, които се сблъскват, за да се оформят зеленчуковите кюфтенца.
Фритюрникът се загрява на 170 градуса, а през това време кюфтетата се овалват в брашно и 1 разбито яйце (като добре изцедете излишното яйце).
Пуснете ги в загрятата вече мазнина във фритюрника и изпържете около 2-3 минутки.
Поднесете картофените кюфтета във фритюрник с гарнитура по избор.