Моята торта Наполеон

Моята торта Наполеон
Снимка: Хриси Налбантова
1 / 5
28/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
"Рецепта за любимата ви торта Наполеон, която приготвяме всеки път с нетърпение - и хапваме с удоволствие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема:

Слагаме в тенджера млякото и захарта на котлона за крема за торта Наполеон.

През това време в купа разбъркваме яйцата + брашното и ванилията. Когато млякото се затопли, на тънка струя изсипване сместа и непрекъснато бъркаме, докато се сгъсти яйченият крем.

Преди да го свалим от котлона, добавяме и маслото.

След това в купа разбиваме с миксер сметаната и когато кремът ни е изстинал, го добавяме при сметана и разбъркваме.

Начин на приготвяне на блата:

Нарязваме бутертестото на удобни за вас парчета. След това с точилката ги разстиламе и ги печем на предварително загрята фурна на 200°C.

Когато станат готови, след като изстинат, ги разрязваме през средата.

След което с тях покриваме дъното на тавата/чинията и слагаме от крема. Редим ред кора, ред крем и така, докато свършат продуктите за вкусната торта Наполеон).

Най-отгоре трябва да остане крем, върху който поръсваме с натрошените парченца от корите.

Слагаме тортата Наполеон в хладилника, за да стегне.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: