Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена оризова торта с кайма

Солена оризова торта с кайма

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Солена оризова торта с кайма
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Солена оризова торта с кайма - истински празник на трапезата"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • кайма - 300 г
  • сушен лук - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива много добре, докато водата стане прозрачна.

Слага се във йенска тава, прибавя се маслото и 1 ч.ч. вода. Вари се под капак до сваряването на ориза.

Сушеният лук се залива с 3 с.л. олио и се оставя 20 мин, докато лукът се накисне, след което се прибавя към каймата.

Разбърква се много добре. След което се прибавя черният пипер и сол.

Размесва се много добре, след което каймата се запържва за 10 мин.

Оризът се нарежда плътно на дъното на мини форма за кекс, отгоре се слага запържената кайма, като се притиска.

Най-отгоре на солената торта се слага яйце.

Солената оризова торта с кайма се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: