Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с месо от буркан

Пилешка супа с месо от буркан

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097744518731
Пилешка супа с месо от буркан
Снимка: Росица Маринова
1 / 3
29/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ето че вкусната пилешка супа може да се приготви и с месце от буркан"

Необходими Продукти

  • месо от буркан - около 300 г (или около 1/3 от буркана)
  • моркови - 1
  • зелени пиперки - 1 бр.
  • картофи - 1 среден
  • лук - 1 глава стар
  • червен лук - 1 глава
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л 10 зеленчука на Maggi
  • около - 3 - 4 с.л. олио
  • фиде
  • За застройката
  • яйца - 1
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно зеленчуците, слагаме ги в средна тенджера с вода на котлона и варим до почти готовността им.

Пилешкото месо от буркана го обезкостяваме и нарязваме на ситно.

Прибавяме и него при зеленчуците.

Варим още 5 мин и добавяме фидето, подправките и олиото.

Варим до готовност на фидето, дърпаме от котлона, добавяме прясното мляко, връщаме на котлона за още 2- 3 мин.

Разбиваме си през това време застройката от яйцето с оцета и след като дръпнем тенджерата от котлона отново застройваме пилешката супата .

Можем да поръсим пилешката супа с месо от буркан и с магданоз, но аз лично предпочитам да не го ползвам този път :)

Супата може да се консумира както топла, така и леко охладена !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: