Начин на приготвяне
Тази бобена разядка е здравословен дип, радващ окото и сетивата! Микс от вкусове, витамини и протеини! Лесна рецепта, подходяща и за начинаещи в кухнята!
В каната на мощен блендер или нутрибулет сипваме 1 чаена чаша отцеден бял боб от буркан, 1 кафена чаша сварена кафява леща и 2-3 супени лъжици сусамов тахан.
Добавяме нарязаните на ситно магданоз, половин малко червено цвекло и 1 малка скилидка чесън.
Овкусяваме с 2-3 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок, ½ кафена лъжичка смлян кимион, ½ к.л. сушен и стрит джоджен (може и пресен), смлян черен пипер – 2-3 щипки и половина равна ч.л. фино смляна хималайска сол – на вкус.
Добавяме няколко супени лъжици от маринатата на боба (от буркана) или малко водичка - не много, а само колкото да помогне на блендера да смели съставките до хомогенна фина консистенция.
Само за 5 минути невероятно вкусната разядка е готова!
Протеинов дип, подходящ за специални поводи, закуска, гости, следобедна закуска и др.!
За топване със солени бисквити, намазване върху препечен пълнозърнест хляб или крекери със семена, за топене с арабски питки, пръчици от моркови или домашен чипс от картофи или чипс от кейл!
Чудно Вкусно!