Земели с чубрица и сусам

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
31/03/2020
"Знаете ли какво им липсва на тези земели... едно кебапче"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо892
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа с помощта на сито.

Правим кладенче и в него слагаме двата белтъка, които предварително сме ги изкарали на стайна температура.

Слагаме вътре олиото и солта. Прибавяме прясното мляко, което е леко затоплено.

Водата също топла, слагаме в нея захарта, сухата мая и 3 с.л. от пресятото брашно от купата. Объркваме и оставяме на топло, докато шупне.

Става на гъста каша и бухва нагоре. Слагаме и нея. Замесваме меко тесто. Доомесваме го върху набрашнен плот.

Общо около 2 1/3 брашно отива.

Оставяме тестото за земелите да втаса, покрито с кърпа на топло.

Като втаса, като удвои обема си за около 40 мин, от тесто си откъсваме 7 равни по големина части за нашите хлебчета.

Оформяме си ги го на 7 големи топки. Подреждаме ги на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене.

Разбиваме жълтък и 1 с.л. олио с виличка. Оставяме да втаса на топло, покрито с кърпа. Втасва 30 мин.

По-средата правим два разреза на кръст. Мажем отгоре малките питки с яйце с помощта на четка.

Ръсим така образуваните 2 части с чубрица, а др. 2 - с ръсеница на кръст.

Печем в загрята фурна до готовност.

Вече готови, хапваме земелите с чубрица и сусам така или с топло ястие.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар