Курабии с мармалад

31/03/2020
"Курабийки с мармалад, на които ще се зарадват и малки, и големи "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 081
  • Преглеждания за месеца765
  • Преглеждания за седмицата79
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер яйцата със захарта да се разтопи.

Добавя се кисело мляко с разбита в него сода и бакпулвер да шупне.

Прибавя се олио и разтопена мас - смесени, ванилия и кората от настърган лимон.

Разбърква се добре и сипваме чаша по чаша брашно и бъркаме с вилица на топка тесто.

Накрая се сипва на плота и месим тестото за курабиите, докато спре да лепне.

От тестото се оформят два фитила, нарязват се парчета дебели по 1.5-2 см.

С пръсти се сплескват на малка питка, поставя се лъжичка от мармалада и се оформя топче.

Нареждат се в тава върху хартия за печене.

Отгоре се намазват с разбит жълтък, поръсваме кристална захар.

Печем бабините курабии в загрята фурна 180°C до златисто, около 15-20 минути зависи от печката.

Уникални курабии с мармалад - чудесни за закуска по всяко време!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар