Начин на приготвяне
Разбиваме с миксер яйцата със захарта да се разтопи.
Добавя се кисело мляко с разбита в него сода и бакпулвер да шупне.
Прибавя се олио и разтопена мас - смесени, ванилия и кората от настърган лимон.
Разбърква се добре и сипваме чаша по чаша брашно и бъркаме с вилица на топка тесто.
Накрая се сипва на плота и месим тестото за курабиите, докато спре да лепне.
От тестото се оформят два фитила, нарязват се парчета дебели по 1.5-2 см.
С пръсти се сплескват на малка питка, поставя се лъжичка от мармалада и се оформя топче.
Нареждат се в тава върху хартия за печене.
Отгоре се намазват с разбит жълтък, поръсваме кристална захар.
Печем бабините курабии в загрята фурна 180°C до златисто, около 15-20 минути зависи от печката.
Уникални курабии с мармалад - чудесни за закуска по всяко време!