Начин на приготвяне
1. Сложете на водна баня шоколада с маслото, за да се разтопят. Аз купувам 2 натурални шоколада Schogetten, които са с отделни парченца, а не една цяла плочка - така не се налага да чупя шоколада и да хвърчат малки парченца из цялата кухня.
Кравето масло може да се замени с кокосово за вегетарианците или любителите на здравословните ястия. Разбърквайте от време на време добре, докато се получи хомогенна и гъста шоколадова маса.
2. Докато маслото и шоколадът се стопят на водна баня, успоредно може в голяма купа да разбиете с миксер яйцата и захарта, докато утроят обема си. За диабетици захарта може да се замени с мед, стевия, сироп от агаве или кленов сироп.
3. Добавете брашното с разбъркани в него бакпулвера и ванилията към яйчената смес.
4. Изсипете в купата и разтопения шоколад с маслото и отново разбъркайте много добре.
5. Разсипете във формички от сместа, като запълните до средата, защото вкусните кексчета ще бухнат. Аз лично ползвам силиконови формички, въобще не ми залепват и лесно изваждам от тях кексчетата, след като изстинат (имам кръгли и тематични във форма на сърце:-), но може да се ползват също всякакви други формички за кексчета или направо голяма форма за кекс.
6. Изпечете шоколадовите мъфини за 15-20 минути на 190 градуса.
7. Когато кексчетата изстинат, поръсете с бяла пудра захар непосредствено преди сервиране.
А сега само се наслаждавайте на тези невероятни пухкави шоколадови кексчета с тъмен шоколад.
Да ви е сладко!