Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с гъби в масло

Качамак с гъби в масло

Качамак с гъби в масло
Снимка: Илиана Първанова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Добрият готвач прави от 2 ястия 1 - качамак с гъби в масло - и му се получава"

Необходими Продукти

  • качамак - 200 г царевичен грис
  • вода - около 1.5 л
  • хималайска сол -   1 и 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • гъби - 2 ч.ч. нарязани
  • краве масло - 1 кубченце (3×3см)
  • хималайска сол - 1/3 ч.л. на вкус
  • черен пипер - 1 щипка млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме вода в тенджера и след като заври, сипваме царевичния грис, разбърквайки енергично с телена бъркалка.

Като поеме водата, подправяме с хималайска сол, червен и черен млян пипер, кимион и шарлан.

Разбъркваме и като омекне, сваляме от котлона.

Сипваме в съдовете, в които ще го поднесем. 

В тиган разтапяме краве маслото и добавяме гъбите, предварително нарязани на ситно.

Смесваме с хималайската сол и черния пипер и захлупваме с капак, за да си пуснат сока.

От време на време разбъркваме и пак захлупваме и така, докато омекнат задушените гъби.

Като са готови, ги сипваме върху приготвения качамак и поднасяме, докато са топли (по желание може да ги разбъркаме, за да се овкусят взаимно).

Много лесен и ароматен бърз качамак с гъби в масло - с нежен и наситен вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: