Свински врат със зеленчуци и пепър сос

02/04/2020
"Арт чиния, в която сме сложили свински врат със зеленчуци и пепър сос "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо691
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се реже на равномерни шайби, начуква се и се овкусява със солта и черния пипер.

В малка тавичка с алуминиево фолио печем. Ако правим по-малки порции като бройка, по-лесно ще е да си сварите ориза и зеленчуците на 80 процента от пълната им готовност.

В отделен съд запържваме малко ситно нарязан лук, добавяме зеленчуците, фламбираме с бяло вино и добавяме ориза да поври няколко минути.

Пепър сос:

Във вряща вода добавяме една или две лъжици от сместа и бъркаме постоянно, докато се сгъсти. Ако сте сложили много вода, сгъстете го с запържено брашно.

Поднасяме в хубава чиния с канапе от ориз със зеленчуци, отгоре пържолата, стрък розмарин и заливаме с пепър сос. Приятен апетит!

Свинският врат със зеленчуци и пепър сос е много вкусен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар