Начин на приготвяне
Зеленият боб е много полезен за тялото. Съдържа витамини А, В, С, Е, както и фолиева киселина, калий, магнезий, цинк и фибри.
Редовното приемане на този продукт може да намали вероятността от сърдечен удар и да запази красотата и здравето на кожата.
Следователно, нискокалоричният зелен фасул е често използван в ястията на тези, които са на диета.
Сварете зеления боб в подсолена вода за около 6-7 минути. Изсипете сварения (ал денте) зелен боб в гевгир и изплакнете със студена течаща вода, подсушете.
Ако използвате замразен, го добавете към останалите зеленчуци, без да го размразявате!
Обелете и нарежете лука.
Обелете и нарежете скилидките чесън. Сложете в дълбок тиган със зехтин нарязаните лук и чесън.
Запържете, докато лукът стане прозрачен и леко покафенее. Добавете нарязаните и обелени домати с подправките и задушавайте за две минутки.
Добавете зеления боб и една чаша бяло вино с 1 ч.л. мед и канела 1/2 ч.л. Затворете с капак и задушавайте за около 8-10 мин. или докато остане на мазнина.
Поднесете поръсен със лимон. Зеленият боб по гръцки е много вкусен.