Родопски Кешкек

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
436
1k
801
847
1
03/04/2020
"Да ви е сладко с едно традиционно родопско ястие - Кешкек "
Приготвяне40 мин.
Готвене180 мин.
Общо220 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 240
  • Преглеждания за месеца176
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пшеница - 200 г грухана
  • кокошка - 1 бр., около 2 кг
  • масло - 100 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 щипки лют
  • черен пипер - 2 щипки млян
* мерки и количества
Каши

Начин на приготвяне

Накисваме предварително пшеницата за 30 минути. След това я сваряваме до готовност и го отцеждаме от течността.

Сваряваме кокошката до готовност и отделяме само месото и 1 ч.ч. от бульона.

Добавяме отделения бульон към сварената пшеница и пасираме с пасатор много грубо, така че да не се получава пюре, а да е на по-едро.

Добавяме черния пипер, лютия червен пипер и 1/2 от сладкия червен пипер. Разбъркваме.

Накъсваме месото от кокошката на дребно и го добавяме към пшеницата. Отново разбъркваме.

Сипваме от сместа в купички. Загряваме маслото, в него за 4-5 секунди запържваме останалия червен пипер и поливаме родопския кешкек отгоре.

Сервираме кешкека веднага.

Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
32.50 лв.
Виж ››

С елегантен дизайн и голяма мощност - пасатор, с чиято помощ приготвянето на пюрета и крем супи ще се превърне в приятно занимание :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар