Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пухкав хляб с дебела коричка

Пухкав хляб с дебела коричка

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Пухкав хляб с дебела коричка
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Не знаем за вас, но за нас това е перфектния хляб - пухкав с дебела коричка"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 к.л.
  • вода - 400 мл хладка
  • сол - 1 чаена лъжичка
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 100 мл от водата със захарта и една супена лъжица от брашното. Оставя се за кратко да се активира.

Брашното се пресява, прави се кладенче и отстрани се поръсва солта.

В кладенчето се сипва шупналата мая, останалата вода и олиото.

Замесва се меко и гладко тесто. Тестото се слага във формата в която ще се пече, като формата се намаслява.

Покрива се с кърпа и се оставя за 10-15 минути да втаса. Хлябът се поръсва с брашно, правят декоративни разрези с остър нож.

Пече се на 180 градуса за 20-25 минути. Пухкавият хляб с дебела коричка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: