Шафранова яхнийка с ориз и нахут

03/04/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете олиото в тенджера и го загрейте на котлона. Изчистете и обелете лука и чесъна.

Нарежете ги дребно. Задушете в мазнината за 5 минути.

Добавете чоризото и пушения бекон. Запържете отново за 5 минути.

Налейте водата и сложете подправките. Изчакайте да заври и добавете ориза и картофите.

Варете яхнията на слаб котлон до готовност, като 10 минути преди да изключете, сложите и нахута.

Сервирайте докато е топло. Шафрановата яхнийка с ориз и нахут е много вкусна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар