Горски пълнени чушки

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
30
158
101
48
05/04/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 982
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези пълнени чушки са невероятно вкусни. Те притежават неустоимият аромат на горска свежест, планински въздух, напоен с мирис на билки и природни дадености.

Почистваме с нож червените чушки от дръжките и семената. Нарязваме на малки парчета остатъците от чушките около дръжките, които ще използваме след това в плънката.

Подготвяме всички останали зеленчуци, като ги нарязваме на дребни кубчета.

Изсипваме олиото в тиган и задушаваме зеленчуците в следната последователност:

Първо слагаме кромидия лук и непосредствено след него - нарязаните остатъци от чушките. Когато поомекнат и леко променят цвета си, добавяме морковите, а малко след тях и гъбите. Така изброените зеленчуци се задушават докато останат само на мазнина.

Тогава изсипваме доматите или доматеното пюре. Изчакваме малко и добавяме чесъна, а след него червения пипер. Разбъркваме добре и слагаме ориза. При непрекъснато бъркане за около 5 минути запържваме всичко и добавяме 2 ч.ч. вода.

Към добре разбърканата плънка слагаме подправки на вкус. Аз използвах гореизброените, като първо сложих сол, черен пипер (1 щипка), чубрица, по 1 щипка розмарин и риган и накрая нарязани на ситно магданоз и копър.

Плънката е готова, когато водата е извряла. Тогава махаме тигана от котлона и напълваме чушките.

Готовите напълнени чушки заливаме с 4 ч.ч. подсолена вода и ги слагаме да се печат на 180 градуса за около 1 час. След като мине 1 час, увеличаваме градусите на фурната на 200 и печенето продължава дотогава, докато чушките получат кафеникав загар.

Горските пълнени чушки са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мисса
Мисса
03.01.2021 22:44
Чудесна рецепта! Аз бих предпочела да използвам по-малко подправки, за да се усети акцента. Но определено повечето подправки дават по-богат вкус!
0
0