Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Постен качамак с маслини Каламата

Постен качамак с маслини Каламата

Постен качамак с маслини Каламата3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Като го видяхме този качамак, ни се прииска да загребем с лъжицата"

Необходими Продукти

  • фин качамак - 300 г
  • оризово мляко - 100 мл
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • маслини - 150 г обезкостени (Каламата)
  • праз - 100 г
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • риган - пресен
  • пресен босилек - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Празът се нарязва много ситно, задушава се леко под капак в тенджерка заедно с кокосовото масло.

2. Долива се 1 л вряща вода и се оставя за поври около 10 мин. заедно с клонка пресен риган докато празът хубаво омекне.

3. Добавят се ситно нарязаните маслини, след което се прибавят при непрекъснато бъркане оризовото мляко и полентата заедно със солта.

Аз предпочитам при това да отдръпна тенджерата от котлона, за да не се образуват бучки. Вари се до поглъщане на течността.

4. Качамакът задължително се сервира още топъл, поръсен със сладък червен пипер и листенца босилек за декорация.

Добър апетит! Постният качамак с маслини Каламата е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: