Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Книжен кебап със свинско месо

Книжен кебап със свинско месо

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50433102
Книжен кебап със свинско месо
Снимка: Кирилова452
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Да ви е сладко с този книжен кебап със свинско месце"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 300 г (може и мариновани)
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
  • соев сос - 1 с.л.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този книжен кебап месото се нарязва на кубчета и се разбърква добре с нарязания на ситно лук, сол, черен пипер, соев сос и кимион.

Оставя се в хладилника за два часа най-малко.

След това към него се добавят гъбите и пюрето. Разбърква се добре.

Във фолио, нарязано на правоъгълници, се разпределят порциите свински кебап.

Върху месото се слага парче масло, фолиото се завива на плик и се притиска леко с ръка.

Готовите порции кебап се нареждат в тавичка.

Налива се малко вода и книжния кебап със свинско месо се пече на 200°C около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: