Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки кюфтета с гарнитура

Пилешки кюфтета с гарнитура

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
3318657
Пилешки кюфтета с гарнитура
Снимка: Vili Naidenova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Сочни пилешки кюфтенца с гарнитура - за обяд или вечеря, вие избирате"

Необходими Продукти

  • пилешка кайма - 400 - 500 г
  • тиквички - 3 бр.
  • картофи - 1 бр.(голям)
  • моркови - 2 - 3бр.
  • лук - 1 гл.
  • пилешки бульон - 1 куб.
  • соев сос - 1 с.л. светъл + 1 с.л. тъмен
  • ябълков оцет - 4 с.л.
  • сусамово масло - 1 и 1/2 с.л.
  • сусам - запечен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • масло - малко
  • захар - 1с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите трябва да се мариноват, затова започваме с тях.

Режем ги с белачка на тънки ивици и ги слагаме в маринатата, като трябва да преседят в нея за няколко часа в хладилника.

Марината - в купа сипваме ябълковия оцет, соевите сосове, сусамовото масло, захарта и намачкания чесън (ако обичате), като разбъркваме добре, за да може захарта да се разтвори.

Пробвайте и ако има нужда, сложете повече от някоя от съставките по ваш вкус, както и може да добавите и сол, ако не ви е достатъчна солта от соевите сосове.

Слагате нарязаните моркови, поръсваме с изпечения сусам и разбъркваме добре.

Оставят се в хладилник, като през 30 мин. се разбъркват, за да може маринатата да отиде навсякъде около маринованите моркови.

Каймата за кюфтетата може да си я направите сами или да си купите готова пилешка кайма.

Ако ще си я правите сами, си вземете пилешко филе или обезкостено пилешко бутче без кожа.

Месото го накълцайте на ситно, докато не стане на кайма, и го подправите с настърган лук, черен пипер и сол. От готовата кайма оформяте кюфтета, които се слагат в тава върху намазнена хартия за печене в умерено загрята фурна.

Докато пилешките кюфтета се пекат, си подготвяме зеленчуците за пюрето.

Картофът се реже на малки кубчета и се слага във вряща вода. Когато е полуготов, се прибавят и тиквичките на кубчета.

Тъй като всичко е на малки кубчета, зеленчуците ще се сварят бързо, затова ги наглеждайте. Когато са готови, ги изцеждате от излишната вода и ги слагате в купа.

Към все още горещите зеленчуци се прибавят пилешкият бульон, малко черен пипер, сол и малко масло и започваме да мачкаме, докато не се получи хомогенна смес.

Трите компонента за пилешките кюфтета с гарнитура - кюфтетата, пюрето и маринованите моркови се допълват идеално и правят едно много интересно както на визия, така и на вкус ястие.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: