Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват добре заедно със захарта.
След това поетапно се добавят олиото, киселото мляко, пресятото брашно, бакпулверът, ванилията, какаото и нескафето.
Така приготвената кексова смес се изсипва в застлана с намазнена хартия за печене кръгла тавичка и приготвеният какаов сладкиш се пече на 180 градуса 40 минути.
Готовият опечен черен сладкиш се оставя да поизстине, след което се обръща в друг съд (табла).
Приготвя се шоколадовата глазура, като в купичка поставяме маслото, пудрата захар, прясното мляко, шоколадовите пръчици и канелата и на водна баня всичко се смесва и разтопява.
Получената глазура се изсипва върху кафе сладкиша и с лъжица се разстила равномерно отгоре и отстрани.
Украсяваме черния сладкиш Окото на нощта по желание.
Аз използвах за украса кокосови стърготини и захарни пръчици Звезден микс.