Козуначени курабии за Великден

ИивинкаИивинка
Готвач
185
1k
521
524
2
07/04/2020
"Тази година освен козунак, може да приготвите и вкусни козуначени курабийки за Великден - вижте как "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 177
  • Преглеждания за месеца560
  • Преглеждания за седмицата57
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Реших да пробвам козуначени курабета. Подготовка за Великден реших и аз да се с пробвам с нещо различно.

Всички продукти трябва да бъдат на стайна температура, преди да започнете приготвянето на козуначените курабии.

Брашното го пресяваме, в по-голям съд, в който ще месим.

Добавяме яйцата, като оставяме единия жълтък за намазване.

В киселото мляко угасяме бакпулвера, докато шупне, прибавяме и топлото прясно мляко.

Слагаме захарта, кората от 1 лимон и ванилията.

Замесваме меко тесто, като премесваме с маста, която трябва да не е течна, а мека.

Оставете тестото да почине за около 1 час.

Включете фурната да загрява на 180 градуса.

В тава поставете хартия за печене.

С ръце вземете една малка част от тестото, и с дланите си оформете топки, с големина по ваше желания, аз ги правих малко по-големи от орех.

Поставете великденски курабии в тавата намажете с жълтък.

Поръсете със захар и изпечете до хубав златист загар.

Поднесете вашите козуначените курабии за Великден, нещо различно и вкусно.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
07.04.2020 16:15
Допуснала съм грешка тестото трябва да почине около 20 мин, а не 1 час. Извинявайте!
4
0