Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешко шкембе ала пармиджана

Телешко шкембе ала пармиджана

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Телешко шкембе ала пармиджана
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
2
"Този прочит на телешко шкембе ще накара и онези, които не са му почитатели, да се превърнат в негови заклети фенове, гарантираме"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 500 г сварено
  • домати - 400 г смлени от консерва
  • доматен концентрат - 2 - 3 с.л.
  • пармезан - 100 г настърган
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • захар - щипка
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свареното шкембе нарежете на тънки лентички (жулиени).

Нарежете на ситно една глава лук.

В тиган загрейте 1 кафяна чашка зехтин и пуснете лука, запържете за 2-3 мин. след което добавете нарязаното шкембе и един дафинов лист.

Посолете, налейте чашка топла вода и захлупете съда.

Задушете до омекването на лука.

Изсипете доматите и доматения концентрат. Разредете с 1 кафяна чашка топла вода или зеленчуков бульон.

Добавете щипка захар и гответе шкембето на тиган около 20 мин.

Малко преди да го свалите от огъня, наръсете с настъргания пармезан и овкусете с щипка черен пипер.

При поднасяне отново поръсете телешкото шкембе ала пармиджана с настърган пармезан.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: