Начин на приготвяне
Към леко затопленото прясно мляко се добавя сухата мая, захарта и 2 супени лъжици брашно.
Разбърква се и се оставя за 10 минути, за да се активира маята.
През това време се смесват киселото мляко, содата, олиото, солта и 1 яйце + 1 белтък. Единият жълтък се отделя за намазване на пухкавите кифлички.
Към сместа с киселото мляко се добавя маяната смес и се разбърква добре.
Постепенно се слага и пресятото брашно. Омесва се меко тесто и се оставя да почине за около час, след което се оформят кифличките, като във всяка от тях се слага по едно парче халва.
Приготвените кифлички с халва одреждат се в тава, застлана с хартия за печене, и се оставят да втасат още веднъж за около 30-40 минути.
Когато увеличат обема си, пухкавите кифлички с халва се намазват с разбит жълтък и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15-20 минути.