Начин на приготвяне
В контейнера на хлебопекарната сложете прясното мляко, яйцата, захарта, кората от лимон и портокал, ванилията, солта и Бейлиса.
Отгоре изсипете брашното, а върху него натрошете маята. Задайте програма тесто и изчакайте всички продукти да се смесят добре.
Щом тестото за козунака е готово, налейте на тънка струя и по малко количество олиото и кравето масло.
Изчакайте да поеме количеството и налейте отново. Затворете капака и оставете да свърши програмата.
След изтичане на времето задайте отново същата програма. Изчакайте още 1.5 часа или докато свърши времето.
Извадете и оформете козунака, като го сплетете на плитка. Сложете плънка по желание - стафиди, орехи, бадеми.
Поставете козунака в тавичка, застлана с хартия за печене и оставете още веднъж да втаса.
Намажете с олиото, прясното мляко и жълтъка.
Поръсете със захар, орехи - каквото имате.
Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.
Извадете и оставете вашия Царски козунак да изстине.
Коментари