Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Моите хърватски кебапчета

Моите хърватски кебапчета

Моите хърватски кебапчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Опитайте тези чудни кебапчета от хърватската кухня"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • кимион - 1 ч л
  • лук - 1 малка глава
  • магданоз - 4 стръка
  • чубрица
  • червени чушки - 1 лента
  • черен пипер - 1 к л
  • сол - на вкус
  • вода - за ръцете и за каймата
  • мазнина - за скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Така приготвих сочните хърватски кебапчета.

Омесваме каймата с нарязан ситно лук, нарязана на ситно лента печена чушка и подправки.

Добавя се малко вода и с ръце се разбърква да се смесят добре продуктите.

Оставя се каймата за кратко на хладно да стегне.

С мокри ръце се накъсва на парчета, колкото една стиска, оформят се къси кебапчета около 7-8 см.

Загрява се скарата, намазва се с мазнина и печем кебапчетата от двете страни до готовност.

Сервираме топли със свежа салата, маслини, лук и чаша бяло вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: