Френска супа от 1927 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Френска супа от 1927 г.
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз
  • целина - 4 резени
  • фиде - 3 топки
  • сол
  • За застройката
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази френска супа от 1927 г. лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Морковът се обелва, измива и нарязва на много ситно.

Каймата се посолява и се омесва много добре.

Лукът, морковите и целината се слагат да се задушават, след което се добавя 2 л. топла вода и се оставя да ври.

След 30 мин се слага каймата, като се пуска в горещата вода на топчета. Оставя се да ври 30 мин, като се отпенва постоянно, след което се прибавя фидето. Котлонът се изключва и се оставя тенджерата с френската супа върху котлона.

За застройката:

Маслото се разтопява, след което се разбърква много добре с яйцата. Прибавя се киселото мляко при продължително бъркане.

Приготвената телешка супа се сервира топла, като се прибавя във всяка порция по 2 с.л. застройка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: