Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Великденски курабийки с шоколадови капки и стафиди

Великденски курабийки с шоколадови капки и стафиди

Великденски курабийки с шоколадови капки и стафиди
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Колкото повече, толкова по-добре - винаги всички курабийки се изяждат"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 11 с.л.
  • мас - 2 с.л. разтопена
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • брашно - 650 г
  • шоколадови капки - 30 г
  • стафиди - 1 с.л.
  • кафява захар - за поръсване
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • кафе - 1 ч.л. сварено (в жълтъка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, аз ползвах телена бъркалка. Добавя се кисело мляко с разбит в него бакпулвер, разтопената свинска мас, ванилията, кората от настърган лимон.

Разбърква се добре с вилица. Прибавяме шоколадови капки и с брашното се замесва меко тесто, което не трябва да лепне.

Поръсва се брашно на плота, точи се кора с дебелина 1 см и се изрязват великденски формички на зайче, пиленца, сладки цветя.

От изрезките оформяме топчета и нареждаме в голяма тава върху хартия за печене. Намазваме домашните курабийки се с разбит жълтък с малко сварено кафе.

Забождаме за очи шоколадови капки и стафиди за зайчето. Поръсваме великденските курабийки с кафява захар.

Печем великденските курабийки с шоколадови капки и стафиди в загрята фурна 180 градуса с вентилатор за 15 минути до златисто.

Весел Великден на всички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: