Начин на приготвяне
Агнешкия комплект се залива с подсолена вода и се сварява до готовност, това става за малко повече от 1 час.
Отцеден се нарязва на парчета.
Пресен лук също се нарязва ситно заедно с почистени гъби.
В тенджера се загрява олио, задушва се нарязан пресен лук, добавя се гъби и оставяме да изври малко водата им.
Сипва се измит ориз и разбъркваме, докато стане прозрачен.
Налива се прецеден агнешки бульон или вода, добавят се нарязаните агнешки дреболии и овкусяваме с подправките.
Дроб сармата се прехвърля в подходяща тава, печем в загрята фурна, докато оризът поеме течността.
Сервираме дроб сармата без заливка за Великденза обяд с чаша пиво! Добър апетит!