Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма без заливка за Великден

Дроб сарма без заливка за Великден

Дроб сарма без заливка за Великден
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Сервирайте дроб сармата с чаша от любимото ви пиво! Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - от бял дроб, черен дроб, шкембе, сърце
  • олио - 100 мл
  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен джоджен - 1 връзка
  • гъби - 500 г
  • ориз - 1 ч ч
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкия комплект се залива с подсолена вода и се сварява до готовност, това става за малко повече от 1 час.

Отцеден се нарязва на парчета.

Пресен лук също се нарязва ситно заедно с почистени гъби.

В тенджера се загрява олио, задушва се нарязан пресен лук, добавя се гъби и оставяме да изври малко водата им.

Сипва се измит ориз и разбъркваме, докато стане прозрачен.

Налива се прецеден агнешки бульон или вода, добавят се нарязаните агнешки дреболии и овкусяваме с подправките.

Дроб сармата се прехвърля в подходяща тава, печем в загрята фурна, докато оризът поеме течността.

Сервираме дроб сармата без заливка за Великденза обяд с чаша пиво! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: