Начин на приготвяне
Сложете маята в част от хладкото мляко с малко захар и брашно и оставете да втаса на топло.
В подходяща купа смесете пресятото брашно, яйцата, захарта и втасалата мая.
Замесете меко тесто, като постоянно добавяте към него от мазнината до изчерпване на количеството ѝ.
Сложете тестото в съд на топло за около 1-2 часа, докато втаса.
Омесете го отново, като добавите цитрусовите подправки, ванилията и червените боровинки на части. Разделете козуначеното тесто на три части.
Оформете всяка от тях фитили. Сплетете на плитка.
Сложете плетения козунак в правоъгълна форма, намажете с разбит жълтък и поръсете със захар.
Изпечете козунака в умерена фурна за около час и рецептата за козунак е изпълена.
Цитрусовият козунак с боровинки ухае невероятно!