Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Великденски яйца»Великденски яйца рисувани с етно мотиви

Великденски яйца рисувани с етно мотиви

Великденски яйца рисувани с етно мотиви
Снимка: Илиана Първанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Нереално красиви великденски яйца"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • вода - около 1 литър
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • перманентен маркер - бял цвят, за рисуване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме 5-те яйчица в малка тенджерка с около 1 литър вода (колкото да ги покрие), като добавяме 1 ч.л. хималайска сол преди водата да заври, за да предотвратим спукването.

След 10-15 минути изваждаме яйцата, вече твърдо сварени, подсушаваме ги и оставяме естествено да се охладят.

С бял перманентен маркер започваме да рисуваме от върха надолу етно ажурни мотиви в кръгове, симетрични обкантвания с орнаменти по избор – окръжности, кръгчета, триъгълничета, спирали, точици и др.

Всяко нарисувано великденско яйце оставяме на страна за няколко минути, за да сме сигурни, че рисунака е изсъхнал.

Поднасяме великденските яйца рисувани с етно мотиви в бохо стил на Великденската трапеза, по желание в керамична кафява чиния или панерче, върху памук или салфетка от натурална материя.

Изумително красиви, внасящи свежест и настроение рисувани яйца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: