Начин на приготвяне
Сваряваме 5-те яйчица в малка тенджерка с около 1 литър вода (колкото да ги покрие), като добавяме 1 ч.л. хималайска сол преди водата да заври, за да предотвратим спукването.
След 10-15 минути изваждаме яйцата, вече твърдо сварени, подсушаваме ги и оставяме естествено да се охладят.
С бял перманентен маркер започваме да рисуваме от върха надолу етно ажурни мотиви в кръгове, симетрични обкантвания с орнаменти по избор – окръжности, кръгчета, триъгълничета, спирали, точици и др.
Всяко нарисувано великденско яйце оставяме на страна за няколко минути, за да сме сигурни, че рисунака е изсъхнал.
Поднасяме великденските яйца рисувани с етно мотиви в бохо стил на Великденската трапеза, по желание в керамична кафява чиния или панерче, върху памук или салфетка от натурална материя.
Изумително красиви, внасящи свежест и настроение рисувани яйца!