Начин на приготвяне
Пъстра и весела идея за рисувани великденски яйца с цветя.
Сваряваме яйцата в средно голяма тенджера, като следваме някои тънкости за да не се спукат.
Яйцата трябва да бъдат със стайна температура преди варене, а не студени. Водата да бъде само колкото да ги покрие. Във водата сипваме 1 ч.л. сол, в случая хималайска. Добавяме 1-2 с.л. ябълков оцет.
След като са готови, внимателно ги изваждаме и оставяме да съхнат и изстиват.
Важно: По време на рисуването яйцата трябва да се докосват само със сухи ръце!
Едно по едно боядисваме яйцата с четчица изцяло в бял цвят – от водните боички с помощта на поставка/стойка за яйца.
С най-тънката четчица изписваме яйцата, като рисуваме фини листенца и цветенца в различни свежи цветове. Флорални мотиви и орнаменти – по желание, с пролетно вдъхновение.
Рисувани великденски яйца с акварелни боички носят свежо пролетно настроение в празничната украса.