Начин на приготвяне
За тази бърза и вкусна рецепта за пълнени яйца използваме 3 твърдо сварени яйца, в случая с останалите от Великден. Обелваме ги и разрязваме на две по дължина.
Внимателно изваждаме с чаена лъжичка жълтъците и ги сипваме в купичка.
Добавяме 2 супени лъжици прясно настъргано червено цвекло на най-ситното ренде, 1-2 с.л. сварен качамак – царевичен грис, 1 с.л. краве масло и 1 к.л. слънчогледово масло - шарлан.
Сипваме подправките – 2-3 щипки пипер меланж смлян на мелничка, хималайска сол – около половин к.л. (на вкус), щипка кафява кристална тръстикова захар и 1 к.л. оцет Балсамико (бяла балсамова подправка за салати).
Разбъркваме и намачкваме розовия пълнеж за яйцата, така че червеното цвекло максимално да оцвети съставките.
Разделяме сместа на 6 части и от всяка оформяме топче с леко навлажнени ръце. Поставяме ги на мястото на жълтъците.
Украсяваме пълнените яйца със свежи листенца майорана и поднасяме в чинийка с цветя!
Чудно вкусни, свежи пролетни яйца с розов пълнеж!
Коментари