Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Пролетни яйца с розов пълнеж

Пролетни яйца с розов пълнеж

Пролетни яйца с розов пълнеж
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Викаме пролетта у дома с това красиво предястие от пълнени яйца"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. твърдо сварени
  • червено цвекло - 2 с.л., настъргано
  • качамак - 1 - 2 с.л. сварен
  • краве масло - 1 с.л.
  • майорана - 6 листенца
  • кафява захар - 1 щипка
  • хималайска сол - ½ к.л. равна, на вкус
  • оцет балсамико - 1 к.л., на вкус
  • шарлан - 1 к.л., слънчогледово масло
  • пипер меланж - 2 - 3 щипки, смлян на мелничка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази бърза и вкусна рецепта за пълнени яйца използваме 3 твърдо сварени яйца, в случая с останалите от Великден. Обелваме ги и разрязваме на две по дължина.

Внимателно изваждаме с чаена лъжичка жълтъците и ги сипваме в купичка.

Добавяме 2 супени лъжици прясно настъргано червено цвекло на най-ситното ренде, 1-2 с.л. сварен качамак – царевичен грис, 1 с.л. краве масло и 1 к.л. слънчогледово масло - шарлан.

Сипваме подправките – 2-3 щипки пипер меланж смлян на мелничка, хималайска сол – около половин к.л. (на вкус), щипка кафява кристална тръстикова захар и 1 к.л. оцет Балсамико (бяла балсамова подправка за салати).

Разбъркваме и намачкваме розовия пълнеж за яйцата, така че червеното цвекло максимално да оцвети съставките.

Разделяме сместа на 6 части и от всяка оформяме топче с леко навлажнени ръце. Поставяме ги на мястото на жълтъците.

Украсяваме пълнените яйца със свежи листенца майорана и поднасяме в чинийка с цветя!

Чудно вкусни, свежи пролетни яйца с розов пълнеж!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
Страхотни :)
04.05.2020 00:59