Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Маймунски хляб с лютеница

Маймунски хляб с лютеница

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Маймунски хляб с лютеница
Снимка: Иси
1 / 2
21/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • сол
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • лютеница
  • чубрица
  • сирене
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, прави се кладенче. Прясното мляко се затопля леко, в него се слагат маята и захарта. Оставя се да шупне.

В кладенчето се счупва яйцето, добавят се солта и шупналата мая и се меси, докато се получи меко тесто.

От готовото тесто късате малки топчета и ги топвате в сместа приготвена от лютеницата, сиренето и чубрицата.

Всяко топче се топва в кашата и се реди в тава намазана с олио. Оставя се да втаса.

Втасалите хлебчета се поръсват със сусам и се пекът в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: