Царевичен хляб в мултикукър

КлиментинаКлиментина
Новак
4
11
27
1
23/04/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо429
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пшенично брашно - 550 г
  • царевично брашно - 220 г
  • мляко - 100 мл
  • растително масло - 50 мл
  • захар - 20 г
  • сол - 10 г
  • суха мая - 7 г
  • вода - 320 мл (хладка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В отделна купа се разбъркват царевичното брашно, пшеничното брашно, солта, захар и маята.

Прибавя се млякото, растително масло (40 мл) и вода, като се бърка непрекъснато.

Тестото се меси, докато започне да се отделя от стените на съда.

Намазва се в купата на многофункционалния кухненски робот с растително масло (10 мл), поставя се тестото и се заглажда.

Затваря се капакът. Настройва се програмата MULTICOOK на 40°С, с време за приготвяне 1 час.

Пече се докрай на програмата. Настройва се програмата BAKE. Време за приготвяне 50 минути.

Печете царевичния хляб до края на програмата.

След това се отваря капакът, обръща се хлябът и се затваря отново.

Настройва се програмата BAKE. Време за приготвяне 50 минути.

Печете домашния хляб до края на програмата.

Изважда се от купата опечения царевичен хляб в мултикукър и се оставя да се охлади 20 минути.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар