Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Царевичен хляб в мултикукър

Царевичен хляб в мултикукър

КлиментинаКлиментина
Новак
41930
Царевичен хляб в мултикукър
Снимка: Климентина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пшенично брашно - 550 г
  • царевично брашно - 220 г
  • мляко - 100 мл
  • растително масло - 50 мл
  • захар - 20 г
  • сол - 10 г
  • суха мая - 7 г
  • вода - 320 мл (хладка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В отделна купа се разбъркват царевичното брашно, пшеничното брашно, солта, захар и маята.

Прибавя се млякото, растително масло (40 мл) и вода, като се бърка непрекъснато.

Тестото се меси, докато започне да се отделя от стените на съда.

Намазва се в купата на многофункционалния кухненски робот с растително масло (10 мл), поставя се тестото и се заглажда.

Затваря се капакът. Настройва се програмата MULTICOOK на 40°С, с време за приготвяне 1 час.

Пече се докрай на програмата. Настройва се програмата BAKE. Време за приготвяне 50 минути.

Печете царевичния хляб до края на програмата.

След това се отваря капакът, обръща се хлябът и се затваря отново.

Настройва се програмата BAKE. Време за приготвяне 50 минути.

Печете домашния хляб до края на програмата.

Изважда се от купата опечения царевичен хляб в мултикукър и се оставя да се охлади 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: