Начин на приготвяне
В отделна купа се разбъркват царевичното брашно, пшеничното брашно, солта, захар и маята.
Прибавя се млякото, растително масло (40 мл) и вода, като се бърка непрекъснато.
Тестото се меси, докато започне да се отделя от стените на съда.
Намазва се в купата на многофункционалния кухненски робот с растително масло (10 мл), поставя се тестото и се заглажда.
Затваря се капакът. Настройва се програмата MULTICOOK на 40°С, с време за приготвяне 1 час.
Пече се докрай на програмата. Настройва се програмата BAKE. Време за приготвяне 50 минути.
Печете царевичния хляб до края на програмата.
След това се отваря капакът, обръща се хлябът и се затваря отново.
Настройва се програмата BAKE. Време за приготвяне 50 минути.
Печете домашния хляб до края на програмата.
Изважда се от купата опечения царевичен хляб в мултикукър и се оставя да се охлади 20 минути.