Начин на приготвяне
Ципурите се почистват и измиват добре.
Коремчето на всяка риба се посолява със сол и бял пипер и се слагат по 2-3 резенчета лимон и по две клонки девесил.
Рибата се увива в парче фолио, леко намазано с олио, за да не залепне рибата.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.
Сос Холандез се приготвя, като жълтъците се слагат в купа на водна баня и се разбиват с тел, докато станат бледо жълти и леко се сгъстят.
Към тях постепенно се добавя маслото и разбиването на соса продължава.
Когато маслото и жълтъците се смесят добре и сосът стане кадифен и гладък, се сваля от котлона и се овкусява с бял пипер и лимонов сок.
Печената риба се залива със соса.
Тази ципура със сос Холандез е подходяща за гости.