Турска кремсупа от червена леща

Турска кремсупа от червена леща

ГабриелаГабриела
Готвач
166
1k
508
479
25/04/2020
"Турска кремсупа от червена леща - вкусна до безобразие"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 671
  • Преглеждания за месеца880
  • Преглеждания за седмицата335
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука режем на ситно и запържваме в дълбока тенджера за кратко.

Добавяме нарязания картоф и морков и разбъркваме добре. Добавяме ситно нарязания чесън и доматената паста и червения пипер.

Ако нямате доматена паста, а доматено пюре - първо добавете чесъна, след това и измитата и изцедена леща.

Запържете ги за кратко, като разбърквате и добавете червен пипер.

Като леко се позапържи, добавете вече доматеното пюре. След това добавяте топла вода оставяте да се сготви супата от леща.

Като е готова, я пасираме добре с пасатор и връщаме на котлона.

Овкусяваме турската супа със сол, черен пипер и суха мента (джоджен) и я остави на котлона за още няколко минути.

На отделен котлон слагаме мазнина в тиган и запържваме червен пипер за много кратко и сваляме от котлона.

Турската кремсупа от червена леща поднасяме гореща и отгоре сервираме със запръжката от червен пипер.

Желая добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Росица Петрова
Получи се много вкусна и засищаща супа
0
0
Габриела
Габриела
28.04.2020 21:48
Много се радвам, че ви е харесала.
Добър апетит! :))
1
0