Начин на приготвяне
Пилешките пържоли се измиват много добре, като кожата се измива с четка, за да се махнат всички мръсотии от пърленето, ако е домашно пилето.
Посоляват се със сол и черен пипер. Оставя се да попият 30 мин, след което се заливат с бира, като пържолите трябва да са в съд, който след заливането бирата да покрие и кожата.
Оставят се 2 ч. в бирата, след което се изваждат и се намазват обилно с олио, за да се запечата бирата в месото.
Сушеният лук се накисва в олио 30 минути, за да омекне, след което се слага в тавата, в която ще се пекат пържолите.
Намазаните с олио пържоли се нареждат върху сушения лук, заливат се с олио и вода и се пекат 40 мин на предварително загрята фурна на 200 градуса.