Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена торта»Фини медени резени с глазура

Фини медени резени с глазура

редакция:
Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Фини медени резени с глазура1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Много вкусни и фини медени резени с глазура - идеален за партито ви."

Необходими Продукти

  • мед - 6 с.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • яйца - 2 бр
  • брашно - 450 г
  • пудра захар - 200 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • растително масло - 1 с.л.
  • за крема
  • прясно мляко - 1/2 л
  • брашно - 4 с.л.
  • краве масло - 150 г
  • захар - 150 г
  • за лимоновата глазура
  • пудра захар - 100 г
  • краве масло - 1 с.л. разтопено
  • лимонов сок от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме меда и содата на пяна. Прибавяме яйцата, пудрата захар, ванилията и брашното.

Замесваме тесто, което разделяме на две равни части и разстиламе в две еднакви тавички, намазани с растително масло. Печем на умерена температура.

Сваряваме крем от прясното мляко, брашното и половината от захарта и оставяме да изстива. Разбиваме маслото на пяна и към него при непрекъснато биене прибавяме останалата захар.

Към тази смес добавяме изстиналия млечен крем.

Изваждаме корите от тавите и след като изстинат, изсипваме крема върху едната и похлупваме с другата.

Отгоре с четка нанасяме лимоновата глазура, която приготвяме като разбием пудрата захар, кравето масло и лимоновия сок.

Оставяме медения сладкиш да престои една нощ и го нарязваме на резенчета.

Много вкусни и фини медени резени с глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диана
Диана
Вкусна рецепта, но няколко коментара от мен, които да имате предвид:

При така зададените съставки и количества, тестото става много твърдо и се приготвя трудно дори с робот. Трябва да го разточите, за да го сложите в тавичката за печене и ако нямате много опит, ще Ви трябва доста време, за да го докарате в нужната форма. Аз го разточих върху кухненска хартия, след което го сложих в тавата направо с хартията. Намокряйте или намазнявайте леко точилката, защото иначе залепва.

При така зададените количества захар десертът става много сладък, така че ако не обичате твърде сладко, намалете количеството захар за блатовете и крема наполовина. Не намалявайте захарта за глазурата, защото ще стане много рядка.
02.06.2024 14:13
1
1
Покажи всички подкоментари