Начин на приготвяне
В дълбок съд сложете агнешкото месо, лука и моркова, нарязани на едро, стръковете магданоз, черния пипер и малко сол.
Залейте ги с вода и варете около 2 часа.
След това прецедете бульона - той ще ни трябва за ориза, а месото обезкостете и нарежете на късчета.
Загрейте олиото и в него задушете пресния лук, праз и гъбите, нарязани на дребно, за около 10 минути.
Сложете измития, изчистен и нарязан на дребно лапад.
Добавете ориза и задушавайте още 2-3 минути и прибавете червения и черния пипер, джоджена, нарязан на дребно, агнешкото месо и 1-2 щипки сол.
Разбъркайте добре и налейте 3 ч.ч. от бульона, в който сме варили месото.
Сложете агнешкото с ориз в загрята фурна и гответе около 40 минути на 180 градуса.
Сервирайте и се насладете на вкусният и ароматен пролетен ориз с агнешко и лапад.