Моят сполучлив турски кебап

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
28/04/2020
"Една доста сполучлива рецепта за турски кебап - пробвайте и вие "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 193
  • Преглеждания за месеца457
  • Преглеждания за седмицата457
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • за кебапа
  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • галета - 50 г
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • още
  • лук - 4 глави
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • пресен магданоз - 2 - 3 стръка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с яйцето, ситно нарязания лук и подправките, омесете и оформете малки кебапчета.

Нагрейте олио и запържете кебапчетата от всички страни.

Нарежете лука и морковите на ситно, запържете ги в малко олио, додокато поомекнат.

Добавете добре измития ориз и запържете за кратко с лука и морковите.

Прибавете подправките, посолете и разбъркайте, прехвърлете сместа в тава.

Подредете отгоре кебапчетата и залейте с 3 ч.ч. вода.

Завийте турския кебап с алуминиево фолио и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Печете, докато оризът поеме всичката вода от кебапа.

Премахнете фолиото и оставете сполучливия турски кебап да се запече отгоре.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар