Начин на приготвяне
Смесете каймата с яйцето, ситно нарязания лук и подправките, омесете и оформете малки кебапчета.
Нагрейте олио и запържете кебапчетата от всички страни.
Нарежете лука и морковите на ситно, запържете ги в малко олио, додокато поомекнат.
Добавете добре измития ориз и запържете за кратко с лука и морковите.
Прибавете подправките, посолете и разбъркайте, прехвърлете сместа в тава.
Подредете отгоре кебапчетата и залейте с 3 ч.ч. вода.
Завийте турския кебап с алуминиево фолио и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна.
Печете, докато оризът поеме всичката вода от кебапа.
Премахнете фолиото и оставете сполучливия турски кебап да се запече отгоре.