Начин на приготвяне
Първо обелете картофите, после измийте картофите, след което ги нарежете на четвъртинки или половинки, в зависимост от размера. Нарежете на ситно гъбите/карфиол. Накълцате лука на ситно.
Задушете картофите и карфиола:
- картофите се задушават до омекване (около 15-20 минути);
- нарязаният карфиол се готви на пара до омекване (10 минути на пара);
- ако използвате гъби, не ги слагайте на пара.
Запържете лука и гъбите / карфиола в тигана, като първо сложете една супена лъжица масло в тигана. Запържвате лука и гъбите / карфиол до получаване на златист цвят.
Намачкайте картофите на малки парченца в голяма купа. Не мачкайте прекалено много, ако искате да избегнете пененето му, за да го оформите. Смесете лука и карфиола и ги сложете в купата. Вземете розмарина и го накъсайте от стъблото му. Поръсете със сол в горната част на купата.
Оформете фалшивото печено свинско ястие: оставете сместа да се охлади до осезаемост (повече от 5 минути).
Вземете цялата смес и я оформяте във формата на руло.
Увийте го в бекон:
- увийте напълно рулото, опитайте се да не оставяте празнина, в противен случай картофите ще проникнат, когато беконът се стегне;
- няма сигурен начин да направите това, просто го покрийте по най-добрия начин.
Вържете рулото с канапа. Поръсете с розмарина след това.
Накрая го сложете да се пече в фурната на 190ºC за 30-45 минути или докато беконът стане златист (гответе по-дълго за да получите хрупкав бекон).
Междувременно добавете виното в тигана и варете до 10 минути на средно силен огън. Добавете първо маслото, а после и соевия сос към виното. Продължавате да готвите соса за 2-3 минути.
Когато приключите с печенето, извадете канапа и розмарина.
Полейте с готовия сос печеното фалшиво свинско (уверете се, че печеното фалшиво свинско е в чиния, така че да задържа допълнителния сос). Изсипете бавно.
Добавете гарнитура (по избор) и сервирайте соленото руло.