Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Огретен със спанак и аспержи

Огретен със спанак и аспержи

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Огретен със спанак и аспержи
Снимка: Ivelina
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Огретен със спанак и аспержи, с който очароваме всички на масата"

Необходими Продукти

  • аспержи - 1 кг, бели
  • спаначени листа - 500 г, пресни или замразени
  • домати - 4 бр.
  • пармаска шунка - 8 резена
  • сирене - 100 г настърган Грюер
  • пармезан - 50 г
  • яйчен жълтък - 2 бр.
  • сметана - 5 с.л.
  • масло - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • индийско орехче - щипка
  • чили - щипка
  • пипер - цветен, отпрясно смлян на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.

Смесете сметаната, яйчния жълтък, доматите и настърганото сирене заедно и овкусете с черен пипер, сол и индийско орехче.

Гответе аспержите във вряща подсолена вода с маслото и захарта за около 15 минути. Моите аспержи са много едри и това време беше перфектно за сваряването им, ако вашите са по-малки намалете до 8 минути варенето.

Разпределете равномерно половината спанак в намазнена тава за печене. Увийте резените шунка около аспержите и разпределете останалата част от спанака върху тях.

В зависимост от количеството, увийте 2-3 пръчици аспержи с резен шунка и сложете в съда за печене.

Сега разпределете сместа от домати и сирене върху тях.

Печете вкусния огретен в предварително загрята фурна на 200°C в вентилаторна фурна на средна шина за около 10-15 минути, в зависимост от вашия вкус, златисто жълто или до леко покафеняванe.

Сервирайте огретена със спанак директно в тавата за печене.

П П. Рецептата за огретен със спанак и аспержи става чудесно и без спанак, както ще видите на снимките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: