Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнен патладжан с кюфтенца

Пълнен патладжан с кюфтенца

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пълнен патладжан с кюфтенца
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Имаме си 2 в едно - пълнен патладжан с кюфтенца"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 бр. голям
  • кайма - 200 г т
  • моцарела - 100 г
  • домати - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - щипка
  • черен пипер - щипка
  • хляб - 1 филия сух, бял
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете патладжана на две половини по дължина. Издълбайте половинките и посолете.

Издълбаната сърцевина нарежете на кубчета и изпържете с една наситнена скилидка чесън. Охладете.

Омесете каймата с едно яйце, щипка магданоз, щипка черен пипер и накиснатия и изцеден от водата хляб.

Направете малки кюфтенца, изпържете ги за кратко в сгорещено олио.

Нарежете само месестата част на домата.

В купа смесете изпържената патладжанена сърцевина, кюфтенцата, нарязания домат и натрошената моцарела.

Изстискайте горчивата вода от патладжанените черупки и напълнете с приготвената плънка.

Полейте със струйка зехтин. Сложете напълнените патладжани в тавичка, застлана с хартия за печене и леко намаслена.

Изпечете сочните пълнени патладжани за 30 мин на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор.

Поднесете пълнения патладжан с кюфтенца с млечно-чеснов сос. Ястието е много вкусно!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: