Кюфтенца от патладжан

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кюфтенца от патладжан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вадете най-пивкото вино, защото тези патладжанени кюфтета заслужават да ги полеем"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 2 бр.
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 300 мл
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и сваряват. Отцеждат се и заедно с тиквичките се нарязват на ситно.

Добавят се настърганият на ренде лук, натрошеното сирене, яйцата, брашното, черният пипер и солта.

Сместа се размесва добре и се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно и се запържват в загрятата мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: